Wil je een goede verzekering voor je auto vinden, dan is het eenvoudig je blind te staren op de verschillende mogelijkheden. Er is namelijk keuze uit tal van autoverzekeringen, inclusief de aanvullende. Bovendien zijn er ook nog eens uiteenlopende verzekeringsmaatschappijen, dus hoe zorg je dat je de beste keus maakt? Bij bijvoorbeeld Univé is het supergemakkelijk gemaakt om dé verzekering te vinden die bij jou past. Bovendien is deze ook nog eens razendsnel online af te sluiten. Al binnen een paar minuten heb je het hele proces afgerond – en daarvoor hoef je echt geen verstand te hebben van autoverzekeringen. 

Wat houdt Wettelijke Aansprakelijkheid in?

Er kan met het afsluiten van een autoverzekering weinig misgaan. Het belangrijkste is dat je in elk geval WA verzekerd bent, waarmee je aan de wettelijke verplichting voldoet. Met alleen een WA op zak ben je er al klaar voor om legaal (en relatief onbezorgd) de weg op te gaan. Dit is gelijk ook de goedkoopste autoverzekering, waar een belangrijke reden voor is. De WA is namelijk alleen bedoeld voor het vergoeden van schade aan de tegenpartij. Mocht jouw wagen schade hebben opgelopen, dan is het aan jou om deze uit eigen portemonnee te betalen. Zelfs wanneer er sprake is van een opspattend steentje waardoor je ruitschade hebt opgelopen of een fikse hagelbui het lak van je auto heeft verwoest, heb je wat dat betreft niets aan alleen een WA. 

Dit biedt de WA+ aan extra voordelen

De WA+ is een paar euro duurder, maar wel gelijk flink uitgebreider dan de WA. Hiermee ben je namelijk ook gedekt tegen brand, diefstal, inbraak, joyriding en schade door bijvoorbeeld storm. Ben je met je auto in aanvaring gekomen met een loslopend dier op de openbare weg, ook dan zit je met een WA+ helemaal goed. Schade kan in al deze gevallen eenvoudig oplopen tot een paar duizend euro, iets wat je eenvoudig voorkomt door maandelijks een klein bedrag aan premie te betalen. De WA+ is het meest geschikt voor auto’s die binnen de leeftijd van 6 – 9 jaar vallen. Is je wagen jonger, dan wordt de All Risk aanbevolen. Is je bolide juist ouder, dan is alleen een WA de beste keus. 

All-Risk autoverzekering online afsluiten met aanvullende dekkingen

De All Risk is het meest complete basispakket. Een All-Risk autoverzekering online afsluiten heeft als grootste voordeel dat álle schade aan de eigen auto gedekt zijn. Ben jij zelf de aan te wijzen schuldige? Zelfs dan hoef je je met deze Volledig Casco-verzekering geen zorgen te maken. Het is daarnaast goed om te weten dat er naast de basisverzekeringen ook diverse aanvullende verzekeringen zijn. Een veelgebruikte optie is de inzittendenverzekering. Hiermee ben jij als bestuurder gedekt tegen letselschade. Ditzelfde geldt voor eventuele passagiers. Zelfs huisdieren die meereizen vallen onder de inzittendenverzekering. Per gebeurtenis kan er maximaal €1 miljoen aan schade worden uitbetaald door Univé. Hoewel het niet verplicht is om over deze verzekering te beschikken, wordt het wel van harte aanbevolen.